Zakaj SUP?

SUP-anje je zelo dobra telovadba za celo telo. Od glave do pet boste okrepili svojo telo in se ob tem zelo zabavali. Najbolj so aktivne mišice spodnjega hrbta, ki skrbijo za našo pokončno držo in so zelo prizadete pri prekomernem sedečem položaju, ki našo držo kvari. Čedalje več ljudi zaradi prisiljene drže čuti bolečine v spodnjem delu hrbta, ki se začno pojavljati vse mlajšim in vse pogosteje. Ne samo da so pri SUP-anju vključene tudi mišice nog, ramen, rok  tako da je vadba popolna dodajamo pozitivne kardiološke in koordinacijske vplive na telo. V ZDA že uporabljajo SUP za zdravljenje težav s hrbtom.

Vse bolj postaja popularen Pilates na SUP-u in Joga na SUP-u, ki poleg že znanih učinkov vadbe dodajajo še koordinacijsko in stabilizacijsko noto k vadbi. Da o pomembnosti gibanja na svežem zraku in pomenu vode za človeka ne govorimo.

Pilates

Yoga

Če povzamemo je SUP vadba zdrava zabavna vadba brez večjih možnosti za poškodbe, prijetna za sklepe, prijazna do srca in žilja, z pomembnim učinkom na spodnji del hrbta (drža, stabilnost in koordinacija).