Lesen SUP

Imamo ga!

Unikaten izdelek iz Pavlovnije in Okume, to so vrsti lesa, ki prihajajta iz Kitajske in Afrike, je zaplu med (lesenimi) mostovi reke  Krke v Kostanjevici na Krki.

Kostanjeviški domorodec z lesenim SUP-om

Kostanjeviški domorodec z lesenim SUP-om

Idejni vodja in prijatelj Primož Rychly, ki je zasnoval unikaten izdelek kateremu na tržišču tenutno ni para. Vrhunski dizajn SUP-a v kombinaciji z izjemno plovnostjo, okretnostjo in stabilnostjo predstavljaja eno svetlih točk ustvarjanja dodane vrednosti lesenim izdelkom v Sloveniji. Deska je narejena ročno, je votla z lesenimi rebri za boljšo trdnost SUP-a. V širino SUP meri 80 cm, v dolžino 308 cm in tehta le 15 kg kar je zelo težko doseči. Zraven spade tudi leseno veslo, ki ima poseben ročaj prilagojen prstom na roki in je malo debelejšo kar daje še bolj naraven občutek pri samem veslanju.

Mi smo mnenja da lesen SUP ne more imeti boljšega gostitelja kot je Kostanjevica na Krki, kjer les v objemu Krakovskega gozda in Gorjancev že vrrsto let piše zgodbe preko Forme vive, lesenih mostov, vinskih hramov ipd.

Še posebej se je razveselil naš Kostanjeviški domorodec saj mu je pridobitev več kot pisana na kožo in obljubil da bo na SUP zelo pazil med vožnjo po Kostanjeviških Havajih.